20210922: Corona Update: Horeca en coronatoegangsbewijs

Beste leden,

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.  In dit bericht en op corona.knltb.nl vind je de laatste informatie over de richtlijnen voor tennis en padel en de horeca op jouw vereniging. 

Coronatoegangsbewijs in de horeca op sportlocaties

  • Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig. 
  • De kleedkamers en toiletten zijn via de deur beneden bereikbaar en kunnen gebruikt blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. 

Tips horeca en coronatoegangsbewijs      

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we van onze sport en vereniging kunnen blijven genieten.

Het bestuur

 

Brief van de gemeente Simpelveld

Factsheet van de Rijksoverheid