Versoepelingen per 1 Juli

Beste leden,

Zo langzaam komt het een en ander weer terug op “normaal”, ook voor onze sportvereniging. Vanaf 1 juli mogen onze kantine en terras weer open en mogen er weer bezoekers toegelaten worden op het park. Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt.

Onze kantine en terras hebben wij ingedeeld met inachtneming van de 1.5 meter afstand. Het bestuur heeft besloten voor de rest van het seizoen geen kantinediensten door de leden te laten draaien. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de kantine geopend. Op het park is een routing aangegeven zodat de 1.5 meter gewaarborgd blijft. Dit betekent dat wij de kantine ingaan via de trap bij de voordeur en verlaten via de helling. Daar er geen kantinedienst is vragen wij de leden mee te werken aan de hygiëne richtlijnen. Bij binnenkomst in de kantine staat een fles desinfectie spray en hangt een rol papier zodat men tafel en stoelen kan desinfecteren alvorens men plaats neemt. Zet de spullen na gebruik op de plaats terug zodat de volgende leden hier ook weer gebruik van kunnen maken. Voordat je het park verlaat ruim je je eigen spullen op. Het bestuur heeft uit hygiënische overweging besloten geen gebruik te maken van glaswerk, er zal dus uitsluitend uit flesjes drank geserveerd worden met rietje of beker. Voor de flesjes staan bij de ingang van de kantine de kratten voor het leeggoed en de pedaalemmers voor de rietjes en bekers. Wij rekenen hier op jullie samenwerking.

Wat betekenen deze versoepelingen nog meer.

Algemeen

• Per 1 juli is zowel binnen als buiten tennis weer toegestaan voor alle leeftijdsgroepen.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1.5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
  • Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.
  • Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1.5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Veel plezier en tot ziens op ons park.