Nieuwsbrief Oktober 2020

Beste leden,

Het zijn bijzondere tijden, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus liegen er niet om. In deze nieuwsbrief staan we stil bij de consequenties voor onze vereniging. Tevens maken we graag van de gelegenheid gebruik om onze nieuwe website en de bijbehorende e-mailadressen onder jullie aandacht te brengen.

Nieuwe lockdown: de gevolgen voor de tennissport

Afgelopen dinsdag zijn de nieuwe maatregelen aangekondigd. Inmiddels zijn de richtlijnen van de overheid verder uitgebreid waardoor ook de consequenties voor tennis steeds duidelijker worden.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen zijn sportwedstrijden niet meer toegestaan. De KNLTB heeft daarom besloten om de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Ook alle open toernooien en junioren tour toernooien kunnen de komende weken niet doorgaan. Daarnaast zijn intern georganiseerde wedstrijden voor zowel de jeugd als senioren niet toegestaan (denk hierbij bijvoorbeeld aan laddercompetities, clubkampioenschappen etc).

Concreet geldt per direct het volgende:

• Jeugd (tot 18 jaar) mag blijven trainen en vrijspelen;
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat trainen en vrijspelen alleen is toegestaan op 1,5 meter afstand van elkaar en met een maximum van 4 spelers per baan (exclusief trainer);
  • Kom alleen op afspraak of met een (digitale) reservering en ga na het tennissen meteen naar huis;
  • Kleedkamers, douches, en kantine zijn gesloten;
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38°C)
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten

Gelukkig mogen we dus wel blijven vrij tennissen en trainen, zowel op onze buitenbanen als binnen in onze hal. Dat is fijn, want sporten en bewegen is gezond en dat hebben we juist nodig in deze tijd. We mogen heel blij zijn met de ruimte die we als tennissport krijgen. Dat is echt anders dan in het voorjaar. Die verantwoordelijkheid moeten we met z’n allen voelen en nemen. Een dringend verzoek dan ook aan eenieder om absoluut niet de grenzen op te zoeken als sport.

Naast de belemmeringen bij het tennissen en ons verenigingsleven in het algemeen, leidt de huidige situatie er ook toe dat wij vooralsnog geen mogelijkheid zien om onze algemene ledenvergadering op een fatsoenlijke en veilige manier te laten plaatsvinden. We vragen hiervoor jullie begrip en staan uiteraard open voor eventuele vragen.

Nieuwe website

Sinds kort maken wij als TC Bocholtz gebruik van een nieuw website-domein. Jullie kunnen de website van onze vereniging nu bereiken via www.tc-bocholtz.nl.

De bestuursleden zijn te bereiken via bestuur@tc-bocholtz.nl of persoonlijk via een van de volgende e-mailadressen:

Jeu Tummersvoorzitter@tc-bocholtz.nl
Loek Schroederpenningmeester@tc-bocholtz.nl
Guido Scheperssecretaris@tc-bocholtz.nl
Ben Spelthaencompetitieleider@tc-bocholtz.nl
Tim Hamerssponsoring@tc-bocholtz.nl

Tevens maken wij voor de ledenadministratie gebruik van ledenadministratie@tc-bocholtz.nl, voor berichten of wijzigingen op de website is er webmaster@tc-bocholtz.nl.

Tenslotte is onze trainer Björn Elings bereikbaar via trainer@tc-bocholtz.nl en onze jeugdcommissie via jeugdcommissie@tc-bocholtz.nl.

Eventuele vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of de nieuwe maatregelen, neem dan gerust contact met ons op.

Blijf gezond!

Met sportieve groeten,