Trainingslessen 2020-2021

Beste leden/ouders,

De tennistrainingen van de jeugd en senioren zijn of lopen al bijna ten einde. Na de Lock down heb ik bewust gekozen om een kortere trainingsserie neer te zetten zodat ik na de zomervakantie de Covid-19 situatie opnieuw kon analyseren en een vervolg te maken op de 10 trainingen serie.

Mijn conclusie daarop is als volgt:

Covid-19 is nog steeds aanwezig, we gaan de koudere maanden in, het weer zal wisselvalliger worden, de verkoudheidsklachten zullen wat toe gaan nemen. Zullen de Covid-19 besmettingen toe gaan nemen? Daar kan niemand antwoord opgeven maar ik houd er wel een beetje rekening mee. Daarom heb ik een aantal ouders gebeld en mijn dillema’s voorgelegd en de opties besproken hoe de volgende serie neer te zetten.

Uiteindelijk ben ik tot de volgende trainingsopties gekomen:
Jeugd:
27 weken training in een groep van 4, buiten, 1x per week.
27 weken training in een groep van 6, buiten, 2x per week.
Senioren:
16 weken training in een groep van 4, buiten, 1x per week

Voor alle trainingsopties geld dus dat er, in principe, alleen buiten getraind gaat worden.
Waarom? zult u denken, binnen sporten is immers toegestaan. Klopt is dan direct mijn antwoord.
Echter zoals het er nu uitziet is binnen sporten alleen toegestaan wanneer er via ramen en deuren geventileerd wordt. De haldeuren open zetten bij -6 graden is geen toegevoegde waarde aan het binnenspelen.Daarom is ook de keuze gemaakt om alleen maar buiten te trainen en de maanden december en januari geheel niet te trainen. Daarmee slaan we de koudste maanden dus over.

Is er een garantie dat het voor of na die maanden wel altijd goed weer is?
Nee ook dat is niet te voorspellen.
In dat geval maken we uiteraard graag gebruik van de hal. Het verschil zit er in dat je dan sporadisch een keer gebruik maakt van de hal i.p.v. structureel 10 of 16 weken binnen traint.De jeugd gaat dus min of meer verder volgens het eerder afgesproken trainingsprincipe. Echter zal de serie nu doorgetrokken worden tot aan de zomervakantie. Wat ook weer zijn voordelen heeft nl.:
• Het volgende opgave moment zal zijn na de zomervakantie
• De naar de middelbare school gaande jeugdleden en studenten hebben dan inmiddels ook hun rooster ontvangen en kunnen exact aangeven wanneer zij beschikbaar zijn.
• Ook richting de competities zal er geen openruimte meer zijn, tussen de opgave momenten, waarin geen trainingen worden gegeven.

Daarnaast is ook (tijdelijk) weer de mogelijkheid toegevoegd om je 1x p/w op te geven in een groep van 4 personen. De optie om 2x in de week te trainen blijft bestaan uit groepen van 6 personen.
Mocht een groep bestaan uit 1 persoon minder dan zal het aantal trainen zoals gebruikelijk aangepast worden. Kan de gewenste keuze niet doorgaan dan neem ik uiteraard contact op om te kijken hoe we verder kunnen.

Sluitingsdatum inschrijving:
Junioren: Woensdag 16 September 2020
Senioren: Zondag 18 Oktober 2020
Start tennislessen:
Junioren: Maandag 21 September 2020
Senioren: Maandag 26 Oktober 2020

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag.

Met sportieve groet,
Björn Elings – ETC