Trainer

Even voorstellen…

Björn Elings

Mijn naam is Björn Elings, getrouwd met Bianca en trotse vader van drie geweldige kids; Valentino, Kjell en Lynn.
Oorspronkelijk kom ik uit Brabant maar ben ik opgegroeid in Westervoort, Gelderland. Via mijn grote liefde Bianca ben ik in Vaals terecht gekomen en hier in Limburg zien wij samen onze toekomst.
Limburg is een stuk gemoedelijker dan Gelderland. De sfeer, de mensen en de mentaliteit lijken toch wat meer op het oude en vertrouwde Brabant.
Het Limburgs dialect heb ik me echter nog niet eigen gemaakt, maar verstaan en een beetje spreken gaat me al wel beter af.
Op mijn 13e ben ik begonnen met tennissen bij TVW Westervoort, nadat bleek dat ik voor handbal, badminton en voetbal niet in de wieg leek gelegd. Door mijn allround sportachtergrond heb ik gekozen voor het C.I.O.S. in Arnhem, als mijn vervolg opleiding, nadat ik de M.A.V.O. had afgerond.
Voor mijn C.I.O.S. opleiding heb ik in het 2e jaar mijn keuzes laten vallen op het profielvak tennistrainer A en de klein keuze vakken handbaltrainer en sportieve recreatie/toerisme.
Tijdens mijn C.I.O.S. opleiding ben ik ook al parttime aan het werk gegaan als tennistrainer naast mijn topsportcarrière als handballer. Waar ik eerder niet voor in de wieg leek gelegd bleek later op 22e jarige leeftijd mijn grootste talent.
Na mijn afstuderen heb ik mijn aandacht volledig gericht op mijn werk als tennistrainer.
Al met al ben ik alweer ruim 16 jaar werkzaam als tennistrainer/coach en heb ik in 2013 ETC (Elings Training & Coaching) opgericht.
Binnen mijn werkwijze als trainer vind ik de voorwaarden plezier, enthousiasme en doorzettingsvermogen erg belangrijk. Met hard werken, op een leuke manier, haal je sneller het beste uit jezelf.
Zonder die voorwaarden zal iemand snel het plezier verliezen in hetgeen wat hij/zij doet en de doelstellingen die je voor ogen hebt moeilijker behalen.
Daarnaast ben ik een trainer die zich vooral op het tennis technische gebied richt. Op de juiste manier tennissen zorgt ervoor dat het allemaal een heel stuk makkelijker gaat.
Maar wat is nu precies techniek?
Techniek is de manier waarop jij als speler/speelster het beste kan leren tennissen en het uiterste uit je tenniscarrière kan halen. Natuurlijk droom je er als trainer van dat je iedere speler/speelster de voorbeeld techniek kan aanleren maar de praktijk leert toch anders. Iedereen zal zich dus ontwikkelen op de manier die voor hem/haar het beste werkt.
Ik heb er in ieder geval erg veel zin in om jullie als speler/speelster door te ontwikkelen naar het uiterste tennistalent wat er in je zit.
Mocht je vragen hebben over de trainingen dan ben ik bereikbaar via trainer@tc-bocholtz.nl.

Tot snel!
Met sportieve groet,
Björn Elings – ETC